RECEPTES

CARPACCIO DE CARABASSÍ

Ingredients: carbassó – tomaca – formatge ratllat – oli – sal – pebre – vinagre i sèsam.

 

Fer el carbassó cru a rodanxes super fines, posar-li tomàquet ratllat, formatge ratllat i fer una vinagreta amb oli, sal, pebre i vinagre (jo  use de poma) i tirar-la per damunt . Si tenim es pot empolvorar sèsam per damunt.

 

 

PASTÍS D'ALBERGÍNIA

Ingredients: albergínia – carn picada – tomata fregida – formatge ratllat – oli – pebre – sal i si es vol algunes herbes aromáticas.

 

Fer en rodanxes les albergínies i fregir amb oli en una paella o en el micro tapades. En una paella amb un poc d'oli daurar la carn picada, afegir la tomata i remoure . Col·locar en una font una capa de rodanxes d'albergínia, damunt tirar la carn amb la tomata, cobrir amb altra capa d'albergínies i posar per damunt el formatge de fondre. Ficar al forn a temperatura mitja perquè s'acabe de fer l'albergínia sense que es creme el formatge.

 

 

AMANIDA DE CIGRONS

Ingredients: 1 pot de cigrons cuits al natural – pebre si pot ser de diversos colors – ceba – ou dur – escopinyes de gallet – oli – sal – pebre i vinagre.

 

Rentar els cigrons i deixar-los escórrer. Trossejar a daus la ceba, l'ou i els pebres, afegir les escopinyes de gallet, barrejar tot i tirar la vinagreta. Servir fred.

 

 

AMANIDA DE LLENTILLES

Ingredients: 1 pot de llentilles cuites al natural – tomata natural – ceba – pebre verd – oli – sal – pebre i vinagre. Rentar les llentilles i deixar-les escórrer.

 

Trossejar a daus la ceba, el pebrot i la tomata, barrejar tot i tirar la vinagreta. Servir fred.

 

 

CREMA DE CARABASSÍ

Ingredients: Carbassó – formatge en porcions – sal i pebre.

 

Bullir amb molt poc aigua el carbassó (ells solten bastant). Quan ja estiga bullit, es tritura juntament amb un formatget per persona (es pot afegir un poc d'oli). Servir-lo amb un poc de pebre mòlt.

 

 

AMANIDA DE CARLOTA

Ingredients: carlotas – sal – oli – pebre i vinagre.

 

Ratllar les carlotas en tires molt fines i afegir la vinagreta. Servir fred.

 

 

TOMTES FARCIDES

Ingredients: tomata d'amanida – tonyina – ou dur – olives – enciam i mayonesa.

 

Buidar amb cura els tomàquets. Barrejar la carn del tomàquet amb la tonyina, l'ou, les olives, l'enciam tallat finita i la mayonesa. Emplenar les tomates i servir fred damunt d'una base d'enciam a tiretes.

 

 

AMANIDA DE COGOMBRE

Ingredients: cogombre – iogurt natural sense sucre – menta fresca – sal i pebre.

 

Fer el cogombre en rodanxes fines. Picar la menta, salpebrar i barrejar-la amb l'iogurt. Tirar-lo per sobre del cogombre i servir fred adornat amb fulles de menta.

 

 

AMANIDA SÍRIA

Ingredients: albergínia – tomata – cogombre – pebrot verd – sal – oli – vinagre i pebre (es pot afegir julivert  o algun tipus d'herba que ens agrade).

 

Rostir l'albergínia i quan estiga freda trossejar a daus igual que la tomata, cogombre i pebrot, tirar la vinagreta. Servir freda amb trocets de julivert.

 

receptes de Marisol

LASANYA DE VERDURES

 

Ingredients


2 carabassetes grans

2 carlotes

1 albergina

1 ceba mitjana

2 tomates

2 cullerades de pà ratllat

Formatge ratllat

Oli  d’oliva

Sal

 

* per a fer la beixamel :

 

2 cullerades de farina

4 cullerades d’olo d’oliva

Llet

Pebre negre

Sal

 

Preparació

 

Talleu en rodanxes fines les carabassetes, les carlotes, l’albergina i les tomates per una part i per altra talla la ceba en juliana.  Passeu per un paella casdascuna de les verdures, sense arribar a cuinar del tot.

Munteu la lasanya en una cassola de fang, alternant capes de carabasseta, carlota, carabasseta, albergina, carabasseta, ceba i carabasseta i tomata. A continuació cobriu la lasanya amb la beixamel i fiqueu per damunt el pà ratllat i el formatge ratllat.

 

Introduïu la cassola en el forn a 200º al voltant de mitja hora ja està llest per  servir.

 

 

Diccionari

Per a la beixamel poseu 4 cullerades d'oli en una cassola, afegiu les 2 cullerades de farina i barrejar bé. Poc a poc afegiu la llet, sense deixar de moure per evitar que es formen grumolls. Salpebrar i deixar coure a foc suau fins que veiem que la salsa és densa.

 

 

Escribir comentario

Comentarios: 1
  • #1

    ànonim (domingo, 25 septiembre 2011 21:24)

    Esta recepta està molt bona. Es fàcil de cuinar i molt assequible económicament. Una bona opció.

PASTA DE FULL AMB CEBA I FORMATGE

 

Ingredients

 

2 làmines de pasta de full

4 talls de formatge

2 cebes grans

Pebre negre

Formatge ratllat

Granets de sèsamo

Oli d’oliva

 

Preparació

 

Talla la ceba en juliana i fregir en una paella amb una mica d'oli  i un poc de pebre negre fins que estigua potxada.

Estendre les làmines de pasta de full en una safata de forn. Posa en la base duna d'elles les làmines de formatge i fica per damunt  tota la ceba. Tapa amb l'altra fulla de pasta de full i posa una mica de formatge ratllat per damunt per a  decorar i uns granets de sesamo.

 

Introduix  la safata en el forn a 200º i deixar-la 25 minuts, fins que les fulles de full estiguen fetes.