ELS HORTS DEL PLA

 

 

En el bloc anem contant l'evolució  fins la formació dels horts.

 

 

 

 

ELS HORTS DEL PLA, realitat i nous reptes

Durant tot el temps que estem compartint amb els hortolans experiències hem après molt de com gestionar i organitzar uns horts d'esplai. Hem anat millorant les instal.lacions i serveis com també hem millorat l'assessorament que oferim als hortolans.

 

S'ha creat un espai on poder gaudir del teu hort sense tindre coneiximents previs d'agricultura, amb un sistema de cultiu fàcil i de ràpids resultats. El repte per a l'hortolà és aprendre a gestionar l'hort i fer-lo productiu a llarg termini, aprendre els secrets d'una agricultura ecològica i sostenible, aplicant les tècniques de rotacions, associacions i exigencies dels cultius, aprenent a fer front a les plagues i malaties.

Considerem assolit el repte de crear els horts del pla.

 

Ara afrontem una nova etapa, la de oferir cursos de formació i aprofundir en el sistema de cultiu en bancals.

0 comentarios

Els horts ja prenen vida

Ahir dissabte va ser un dia molt animat als horts, a més de fer un dia molt caloròs per a estes dates, fins i tot ens va fer suar.

Els horts ja van prenint color,  ja es comencen a arreplegar els primers fruits (encisams,escarol.les...) mes i mig després d'haver començat a plantar.

Sembla que la gent va animant-se a fer-se el seu hort, i ahir vam gaudir d'un matí ple de gent passant una estona agradable, veient com les seues plantes van creixent i el seu hort va evolucionant. Amb el temps anirem veient com canvien els cultius i amb ells  les estacions o viceversa. Descobrirem fruits que no coneixíem i sabors que no imaginàvem, un hort cassolà convida sempre a provar coses noves, varietats que no trobem a les botiges però que són un plaer per als nostres sentits... poc a poc anirem descobrint-les i tastant-les.

0 comentarios

ELS HORTS

Per fi estàn inagurats els horts, esperem que vos agrade i pugueu gaudir del cultiu del vostre propi hort.

 

parcel.la de 60m2 en cultiu
parcel.la de 60m2 en cultiu
0 comentarios

PREPARANT EL TERRENY

Ahir es va escampar fem al bancal,  dut d'una vaqueria propera. Huí hem regat el bancal per poder, quan entre la saó, llaurar i començar a preparar les parcel.les, muntar les canonades de distribució d'aigua i dividir els horts. Estes faenes les anirem fent durant el mes d'agost.

a la dreta es veu l'hort que nosaltres cultivem
a la dreta es veu l'hort que nosaltres cultivem
a l'esquerre es veuen els clementins que hi ha al bancal
a l'esquerre es veuen els clementins que hi ha al bancal

Cinc dies després d'haver regat ha entrat el tractor ha passar els punxons, per obrir la terra descompactar-la i airejar-la, després amb el rotobator hem deixat la terra fina per poder treballar-la i preparar els horts.

0 comentarios

NOVA UBICACIÓ DELS HORTS

Hem canviat l'ubicació dels horts per aconseguir una independència de la resta de la finca. El nou emplaçament és al bancal on tenim el nostre hort i que ens serveix de camp de proves a més de ser el nostre rebost. Els horts tindràn un sistema de reg independent i una bardissa per millorar la qüalitat ambiental de l'entorn, durant el mes d'agost prepararem les parcel.les per poder oferir-les al mes de setembre.

El nostre hort
El nostre hort
0 comentarios

la mostassa ja està en flor

L'adob verd ja porta un mes llarg al camp i comença a florir la mostssa blanca, a esta època de l'any les plantes tenen un creixement molt ràpid, d'ací poc també començarà a florir la facèlia planta molt mel.lifera que aprofitaran les abelles.

1 comentarios

sembrant adobs verds

5 dies després de la sembra ja tenim les plantetes brotant
5 dies després de la sembra ja tenim les plantetes brotant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El primer pas ja està donat, hem començat a posar en marxa els horts  sembrant a eixams un adob verd de facèlia(phacelia tanacetifolia) i mostassa blanca(sinapis alba) per acondicionar el terreny. Donat que estes dues plantes ens ajudaran a millor l'estructura de la terra i a incorporar matèria orgànica al sòl. D'ací tres mesos més o menys segarem i incorporarem l'adob verd.

0 comentarios

COMENÇAMENT

 

Ara mateix els horts estan en procés de creació, el primer que anem a fer és un sembrat  de plantes que ajuden a millor l'estructura de la terra, utilitzarem bàsicament dues plantes, la  mostassa blanca i la facèlia, amb elles deixarem la terra llesta per a cultivar.

0 comentarios