ECOVERDURA

Informació sobre els cultius que anem fent per a la venda.

l'HORT SOSTENIBLE 4 anys practicant l'agroecologia


Ja fa més de quatre anys que vam decidir que deviem emprendre el camí de l'agroecologia, com a manera de viure i gaunyar-nos la vida. Fer el pas i no només practicar l'agricutura com a esplai i ajuda a la familia, sino com a ferramenta d'expressió d'una manera d'entedre el món.
Per això volem compartir quin ha estat i quin és el projecte que amb molta il·lusió, amb entrebancs i alegries duem a terme.

 

L'ànima del projecte rau en la explotació agrícola familiar,qui s'ha dedicat a esta activitat durant generacions, afegint la necessitat d'adaptar la explotació agrícola a les realitats que ens envolten actualment al segle XXI: degradació mediambiental, capitalisme ferotge, perduda del coneixement agrari tradicional. 

Estos factors conformen el germen  del projecte que porta en marxa desde 2010. Des d'aleshores hem compartit camí amb molta gent que ha participat i col·laborat, i que ha fet possible l'hort sostenible.

 

Practiquem una agricultura moderna, utilitzant les tecnologies propies del nostre temps, però recuperant practiques que durant el passat segle XX van anar sent abandonades i arraconades per l'agricultura industrial i que hui recuperem els xicotets/es productors/es locals i ecològics.

 

Practicant l'agroecologia, defensem el territori i mantenim el paisatge rural valencià davant la depredació i abandó que pateix l'entorn rural i el medi ambient.

 

El projecte es fonamenta en tres pilar, la producció pròpia i ecològica, la distribució local i la implicació als moviments socials i polítics.

 

 

 

PRODUCCIÓ ECOLÒGICA I LOCAL.

 

La producció es fonamenta en la finca familiar situada al paratge del Pla de l'Estepar (Nàquera) on cultivem principalment fruiters (taronja,mandarina, prunes,  raïm...), verdures i hortalisses. També comptem amb tres camps a l'Horta, a les poblacions de Carpesa i Les Cases de Bàrcena on cultivem verdures i hortalisses.

 

Productes de terces principalment fruites

Els productes que no produïm, principalment fruites, són sempre el més local possible mitjançant la xarxa de productors/es amb qui ens relacionem i  abarcant com a límit la producció a la península ibèrica, exceptuant el plàtan de Canàries.

 

 

 

DISTRIBUCIÓ LOCAL 

 

Distribuïm a València, Horta Nord, Camp del Túria i Camp de Morverdre.

Directament als consumidors, a la finca de Nàquera i mitjançant una xarxa punts de distribució que ens faciliten el lloc on deixar les comandes. També abastim xicotetes botigues de venda de productes ecològics. 

Pots consultar la xarxa de punts al web.

 

 

 

ACCIÓ SOCIAL I POLÍTICA

 

És un pilar tan fonamental com els anteriors per entendre el  projecte, sense la acció social i política no tindriem raó de ser. 

 

Participem de: 

 

LLAVORS D'ACÍ, associació per a la promoció i la conservació de la biodiversitat agrària del País Valencià.

 

Plataforma per la sobirania alimentària del País Valencià, espai que aglutina productors/es, consumidors/es, iniciatives, organitzacions i col·lectius que treballen per la Sobirania Alimentària al País Valencià.

 

SPG_ECOLLAURES, sistema participatiu de garantia que es fonamenta sobre els pilars de l'agroecologia i la sobirania alimentària.

 

 

 

Per tot això i molt més vos agraïm el suport que hem rebut i rebem de tots vosaltres.

 

vista general de la finca
vista general de la finca
2 comentarios

Ecoverdura: un projecte per mirar al futur.

Hem començat este nou projectes unint esforços,  Dani i jo( Vicent). Comencem el projecte amb dos horts, un  a Nàquera, al mateix bancal on trobem els horts del pla, i un altre a Bétera, on Dani va començar a cultivar un hort comunitari amb uns amics de L'Eliana, i que ara, continuem al bancal del costat.

Els punts a favor amb que contem per començar, són el tindre bancals aïllats de zones d'horticultura intensiva que ens puguen perjudicar amb plagues i males pràctiques. Tots dos bancals es situen a zones  d'antics secans on hui dia trobem pinades, xalets i taronjars que han anat ocupant l'espai de l'antic secà, que resta moribund  en algun bancal mig abandonat, donat que eixos cultius de garroferars, ametllers principalment, han deixat de ser rendible.

Un altre punt a favor és la utilització d'aigua de reg de pous que no estan contaminats per nitrats i que ens donen un aigua d'excel.lent qüalitat.

 Els adobs per als camps els obtenim d'explotacions ramaderes de la zona, normalment de ramats d'ovelles de Nàquera i Bétera.

Esperem tindre el vostre suport per a esta empresa que comencem amb molta il.lusió, sobretot per poder oferir-vos uns productes cultivats de manera natural.

Hort de Nàquera
Hort de Nàquera
Hort de Bétera
Hort de Bétera
0 comentarios