portagrans

Enguany anem a seguir amb més força si cap, la tasca de reproduir llavors en quantitats suficients per abastir-nos.

El mètode que  seguim és  provar varietats que anem aconseguint  col.laborant amb els diferents bancs de llavors, mitjançant el testeig de diferents varietats hortícoles que ens proporcionen, també através de la faena que duem a terme com a membres de llavors d'ací i  les recerques que fem de la gent  que encara conserva les seues llavors.

Intentem fer una xicoteta caracterització de la varietat i comprovem com s'adapta al nostre medi, si ens dona bons resultats i ens agrada la reproduïm i la fem servir per als nostres projectes d'Ecoverdura i els Horts del Pla, donant-li un valor comercial i aconseguint així una conservació in situ d'eixa varietat  i dotant-nos d'una ferramenta essencial per assolir la sobirania alimentària amb  independència per produïr les nostres verdures i hortalisses amb garanties de saber el que produïm i el que mengem.

 

Per a esta faena fem servir l'hortet on  vaig començar a cultivar ja fa uns anys, situat  al costat de la casa i que ara només fem servir per provar varietats i reproduir llavor. És el nostre portagrans, encara que no només siga este l'espai on reproduim llavor, també fem servir la resta de camps si es dona el cas de tindre plantada una varietat que ens sembla bona per reproduir i no la tenim al portagrans.

Les llavors que obtenim les guardem en pots de vidre ben assecades i a la nevera a una temperatura d'uns 6º  a 8º  graus allargant així la vida de les llavors.

Així que vos animem a que participeu i recolzeu este tipus d'iniciatives com a hortolans i consumidors fent força per un consum de producció local i de varietats locals. Este tipus de productes s'han de potenciar en canals curts de distribució, com són la venda directa de productor a consumidor i mercats locals on gaudeixen de fama pels seus sabors i usos a plants de la cuina tradicional.

Escribir comentario

Comentarios: 0