Tallant mel

Hui he anat a tallar mel, quan he arribat a l'apiari alguns ruscos tenien moltes abelles per fora de  la caixa, això s'anomena la barba, ja veieu perque.

Algunes colònies estaven criant reines per a eixamenar-se; he hagut de matar-les per que això no passara. Açò es fa per a que produisquen mel, si no,  hi hauria molts eixams però poca mel. Hem d'aconseguir que hi haja molta població als ruscos per a que facen mel.

Per a frenar l'eixamenada als ruscos més forts hem agafat quadros amb cria i els hem tret per a que no augmente molt més la població, estos quadros els hem posat a ruscos que estaven més febles per enfortir-los.

En la foto de sota podem vore amb detall com són les diferents cel.les per criar el poll. Al centre a la part de baix del quadro veiem dues cel.les reials, les cel.les que es veuen obscures tenen mel, les que  són de color groc-taronja tenen pol.len, les que estan tapades  de color marró son obreres i per últim a la dreta si ens fixem vienem unes cel.les un poc abultades són abellots.

Per últim una foto amb un quadro ple de mel, quan estan ja plens de mel els tapen amb cera per guardar la mel. Elles ho fan amb la intenció de tindre reserves per a passar les èpoques on no hi ha nèctar per menjar, però en això que arribem nosaltres i els fotem la mel.

Escribir comentario

Comentarios: 0