MÉS EIXAMS

teulada on estan fent niu les abelles

Encara que el temps no està acompanyant massa esta primavera, pareix que és bon any per a les abelles que s'estan eixamenant molt, això diu Paco que ja en du fets més de 60 i com aquell, sense voler.

El diumenge passat vaig estar a casa d'un veí que va vindre a buscar-me perque té a la teulada de sa casa dos nius d'abelles amb el malestar que suposa el tràfec d'estes tot el dia amunt i avall passant per damunt del cap, li deixarem prop de la casa un rusc i ficarem dins la caixa mel per atraure les abelles, ara m'ha dit Paco que el que haig de posar és un quadre amb  cera vella i un de cera nova, bé com que no ho sabia jo vaig porvar d'altra manera. Esperavem a vore si molestant d'alguna manera les abelles que té a la teulada canviaven de casa, però no, el que ha passat és que s'han eixamenat com és normal ara a la primavera i s'ha colat dins la caixa, però ahí no acava la cosa, ahir em va dir ma mare que a casa de Carmen, veïna d'on tenen les abelles a la teulada hi havia un eixam. Això passà el divendres per la vesprada que van vore com anava revolejant per allí prop de casa un núbol d'abelles, i ahir dissabte van vore que s'havien parat a una branca del pi fent una pinya.

 

 

Este matí he anat per vore si el podia agafar i hem estat allí traginant una estoneta perquè no estava fàcil la cosa. He pujat amb l'escala fins a arribar on estava l'eixam i he tallat la branca on s'estaven, i al tallar-la s'ha desfet la pinya, les que han quedat a la branca les he ficades dins el rusc i les demés amb paciència poc a poc han anat entrant.

Allí he estat una estona raonant amb la familia de la tia Carmen, esperant que les abelles anaren entrant dins el rusc fins que ja no en quedaven moltes fora i m'he endut el rusc.

I ara a esperar que ens regalen el seu nèctar.

Quan estan fent la pinya les abelles no piquen, però per si de cas, jo m'he posat el trage
Quan estan fent la pinya les abelles no piquen, però per si de cas, jo m'he posat el trage

Escribir comentario

Comentarios: 1
  • #1

    buytadalafilonline (martes, 06 noviembre 2012 14:59)

    I intended to draft you this bit of remark in order to say thank you once again for the pretty guidelines you've documented here. It is quite strangely open-handed of you to present unhampered precisely what a lot of people could have made available as an electronic book to generate some cash for themselves, and in particular now that you could have tried it if you decided. Those good tips likewise served as a good way to recognize that some people have a similar dream the same as my personal own to understand a whole lot more concerning this condition. I am sure there are lots of more fun periods ahead for many who take a look at your website.